måndag 28 september 2009

Projekt hönshus...

Nu så har vi bestämt oss var bästa läge för hönshus är & vi kom då fram till att inne i vagnslidret skulle bli bra. Man vill ju utnyttja de byggnader som finns på gården så mycket som möjligt.
Hade inte ladugårdsdelen i ladan varit omgjord till verkstad, så hade det inte varit några problem. Men som sagt det här kan nog bli bra. Häng med in & kolla...


Kent (käre sambon) har reglat upp på golvet hur stort det ska vara 2,30 x 2,50m & börjat med att lägga golvplank. Virket är gammalt som vi återanvänder.
Ja det här är bara början. Det ska upp nya väggar runt om & ett tak på det. Det ska isoleras, ett liggande fönster på högra väggen ska monteras & under det en liten lucka ut till hönsgården å så en dörr, förståss.


Vi har gjort en liten ritning på hur det ska se ut...Kent tog ett av de gamla fönstren med karm, som stod här i vagnslidret & delade på det. Det blir för stort annars.
Här kommer då fönstret att sitta, på högra delen & så ska hönsnät upp till hönsgården.
Flyttning av dass & diverse gamla grejer behövs först :)
Mycket jobb återstår, men vi har god tid på oss att göra färdigt, för hönsen ska inte flytta in fören till våren. Då jag hoppas på att få tag i Bohuslän- Dals Svarthöna eller Hedemorahöns som båda är en svensk lantras. Jag vill gärna vara med & bevara dessa utrotningshotade höns. Nytta med nöje! Jag längtar!! Det ska bli sååå kul!
Jag var in till stan en sväng idag & tog en tur till Granngården å köpte lite inredning till hönshuset, en foder- och en vattenautomat...bäst att vara ute i god tid ;D

Ha de gott! Kackel från hönsgården = bara jag, Pling :)

8 kommentarer:

Jennie sa...

Kul med Höns =) Men vilket jobb ni har framför er med att färdigställa deras hem =) Men något måste man ju göra.

Kram Kram

Kerstin sa...

Åå så spennende med høner da... det blir kosleig..men litt av en jobb i forkant... Klem O=)

Viola sa...

Det där ska bli kul att följa....skulle gärna oxå ha lite pullor...:) kommer följa ert byggprojekt med stort intresse, kram

Nostalgi sa...

Det låter hur mysigt som helst med höns, det kommer säkert att bli jättefint när det blir klart. De hönsen kommer få det bra!

Nordingården sa...

Nej men spännade!!! Och vilken fin ladugård!!! Där kan ni ju ha sommarpartyn med: ) några får också kanske?? : ) Livet på landet, visst är det härligt!!! Mari.

Min Skattkammare sa...

Vad mysigt med små pickande hönor!
Svärfar har ju höns och de kuttrar så mysigt när de knallar runt. Och fina ägg blir det, alldeles knallgul gula.
Tusen tack själv, min vän, för i lördags! Det lever jag på nu ett tag, men det måste bli lite mer av det, jag behöver dig/er, det känns! ;o)
Stor kram
Kicki

Madde sa...

Mysigt och hemtrevligt kommer det att bli hemma hos dig i vår vännen min.
Kram Madde

Annika sa...

Kuckekliku i hönshuset.... för visst ska du ha en tupp mä.... kommer att bli kul att se dina hönor för jag känner nog bara nästan till vanliga vita ja... o kanske nåra med tofs på benet... Kram o härlig hösthelg... Annika