måndag 28 september 2009

Projekt hönshus...

Nu så har vi bestämt oss var bästa läge för hönshus är & vi kom då fram till att inne i vagnslidret skulle bli bra. Man vill ju utnyttja de byggnader som finns på gården så mycket som möjligt.
Hade inte ladugårdsdelen i ladan varit omgjord till verkstad, så hade det inte varit några problem. Men som sagt det här kan nog bli bra. Häng med in & kolla...


Kent (käre sambon) har reglat upp på golvet hur stort det ska vara 2,30 x 2,50m & börjat med att lägga golvplank. Virket är gammalt som vi återanvänder.
Ja det här är bara början. Det ska upp nya väggar runt om & ett tak på det. Det ska isoleras, ett liggande fönster på högra väggen ska monteras & under det en liten lucka ut till hönsgården å så en dörr, förståss.


Vi har gjort en liten ritning på hur det ska se ut...



Kent tog ett av de gamla fönstren med karm, som stod här i vagnslidret & delade på det. Det blir för stort annars.
Här kommer då fönstret att sitta, på högra delen & så ska hönsnät upp till hönsgården.
Flyttning av dass & diverse gamla grejer behövs först :)
Mycket jobb återstår, men vi har god tid på oss att göra färdigt, för hönsen ska inte flytta in fören till våren. Då jag hoppas på att få tag i Bohuslän- Dals Svarthöna eller Hedemorahöns som båda är en svensk lantras. Jag vill gärna vara med & bevara dessa utrotningshotade höns. Nytta med nöje! Jag längtar!! Det ska bli sååå kul!
Jag var in till stan en sväng idag & tog en tur till Granngården å köpte lite inredning till hönshuset, en foder- och en vattenautomat...bäst att vara ute i god tid ;D

Ha de gott! Kackel från hönsgården = bara jag, Pling :)

fredag 25 september 2009

Lyktor & blommor

Nu är hösten här & det mörknar tidigare å tidigare om kvällarna. Och visst är det något speciellt med den. Lukten, luften, färgerna ja allt är bara såå mysigt! Den är helt underbar!!

Köpte några vita lyktor att tända i höstmörkret.


Även fast det börjar bli kallt om nätterna, så blommar rosorna vid paviljongen fortfarande.
Den ljuvliga New Dawn...


Mme Boll...


Hansaland...


Pelargonerna med snöflinga i lådan på verandan blommar också så fint ännu...


Likaså pelargonerna inne på verandan...
Önskar alla en härlig hösthelg! Kraam Pling

onsdag 23 september 2009

Ek, äpple & lök...karmstol

Ett av hörnen i matrummet har gapat tomt länge & jag har funderat på vad man skulle ha där.
Här inne står bl a matbordet med sina jugendstolar i mörk ek med äppledekor i ryggen & "lökfoten" på benen, likaså linneskåpet i samma serie. Så en karmstol i samma stil skulle passa perfekt där.
Jag började hålla utkik på blocket & loppisar. Hittade ganska omgående en annons på blocket. De sålde två stycken för priset av en, så jag slog till direkt. Dessutom fanns de bara några mil härifrån & när jag kom dit visade det sig att säljaren var en bekant till oss, världen är liten!!
Den andra stolen ställde jag i sovrummet.

Ha de gott! Kraam Pling

måndag 21 september 2009

Sardingaffel...eller?

Sist jag var till Erikshjälpen hittade jag denna lilla sak. Mönstret fick mig att tänka, Jugend.
Den påminner om en sardingaffel, men jag vet inte om det är det. Någon som vet?
Söt är den i alla fall & nog var den värd sina 4:- som jag gav :)

Ha de gott! Kraam Pling

lördag 19 september 2009

Små små ord...

Sommaren 1983 jobbade jag natt som vårdbiträde på lasarettet i stan & när det var lugnt satt jag å broderade lite. Det blev bl a en paradhandduk å så började jag med denna bonad, nästan färdig, bara några linjer kvar att brodera & det blå kantbandet . Ja så har den legat i alla dessa år :P...men nu ska den bli färdig & sättas upp ovanför fållbänken i hallen. Där tror jag den kommer att passa bra :)

Ha en trevlig lördagskväll! Kraam Pling

måndag 14 september 2009

Kaffekvarn

Jag har en tid hållit utkik på loppisar, blocket & tradera efter en vägghängd kaffekvarn. Som jag hade tänkt skulle passa att hänga på gaveln på vitrinöverskåpet i köket. Men jag har inte haft någon framgång precis. Ja på tradera har det dykt upp några stycken, men ingen som fallit mig i smaken. Jo en, men den säljaren hade så många negativa omdömen så jag avstod.
I onsdags var jag in till stan en sväng & passade då på å ta en tur till Erikshjälpen. Där låg det två stycken på ett bord!! En med behållaren i plåt & en i porslin. Jag köpte den i porslin & till ett bra pris dessutom. Så nu hänger den där på skåpet & jag är nöjd & glad :D

Ha de gott! Kraam Pling

fredag 11 september 2009

Delad vårdnad & katthus...

Kommer ni ihåg den här lille raringen jag skrev om för ett tag sedan. Han som vandrar genom skogen å besöker oss ibland. Vi har fått den stora äran att "dela" honom med grannen, eftersom han ändå springer emellan oss & han verkar trivas här, trots hundarna!! Men han är van med hund hemifrån.


Jag tänkte för att få honom att känna sig mer hemma här hos oss, så skulle han få ha ett eget litet krypin & där han kunde få maten serverad.
I vagnslidret stod det ett hurtsskåp som jag tyckte skulle passa bra för ändamålet. Käre sambon gjorde ett öppningsbart tak av MDF-skiva...


sågade ett hål, klädde alla väggar, golvet & taket med isoleringsplattor.


Jag målade taket & kanten på öppningen svart & så la jag dit en hundfäll inne i den. Till spång använde jag en vitmålad planka med blommor på. Den hittade jag på höskullen. Återvinning av material kan man väl säga :D
Katthuset ställde vi under taket vid glasverandan.
Igår dök han upp den lille raringen...


fick mat serverad på taket, som han åt med god aptit. Han tog även en sväng & kollade inne i sitt nya lilla hus :D


Det blev även lite kel & gos i mitt knä. Han är så himla mysig & go den här katten. Han har verkligen tagit mitt hjärta <3


Önskar alla en trevlig helg! Kraam Pling

tisdag 8 september 2009

En dröm...

...som jag har haft sedan jag var ung, är att få bo i en gammal röd liten stuga med vita knutar på & den skulle ligga långt ut på landet, mitt ut i skogen & där skulle jag ha lite djur för husbehov.
För ett par år sedan dök vår lilla gård upp till försäljning & jag blev kär vid första ögonkastet ;D Lyckan blev fullständig när den blev vår.

Fårflocken i Hult, fotograferad av mig för några år sedan.

Jag skulle gärna vilja ha några får, så jag har införskaffat denna bok för att läsa på & få mer kött på benen så att säga :D innan det är dax att köpa några.

Boken, Får av Erik Sjödin med flera.

Å så skulle jag vilja ha några höns också förståss...men även där måste jag läsa på lite först. Köpte denna bok om dessa härliga djur.

Höns av Karin Neuschütz, Kristina Odén & Tore Hagman

En tupp hör ju till i hönsflocken, så han är ett måste. Då det även kan resultera i sådana här små raringar...

bild från boken Höns
Att få bo & leva på landet med djur är livskvalité för mig.
Ha de gott! Kraam Pling

torsdag 3 september 2009

Morgondagg

Vaknade tidigt i morse. Morgonpromenad med hundarna ner till vägen för att hämta tidningen.
Hemma igen, in efter kameran...dagg på rosen...


syrénhortensian...


i gräset...




Spår efter bloggerskan :D

Ha en bra dag! Kraam Pling

tisdag 1 september 2009

Omändring på glasverandan

När man börjar ändra om på ett ställe, så blir det som en kedjereaktion :D
Det blev ändringar ute på glasverandan också. Byrån som stod i hallen flyttade jag ut dit & skåpet som stod där bar vi upp i sovrummet. Byrån köpte jag på Jysk för några år sedan. Den målade jag vit & bytte beslag på för ett par år sedan.
Jag tog ner en piedestal från sovrummet & ställde där också. Passade på att måla den också vit när jag målade fållbänken.



Det kom ett erbjudande från Allt i hemmet för ett tag sedan, som jag nappade på. Jag fick bl.a den här fina quilten. Den får hänga på en av stolarna på verandan så länge.

Nu är det dax för en långpromenad.
So long! Pling