onsdag 11 maj 2011

Kökssoffa & stolar

För ett par veckor sedan kollade jag in på Linde Auktioner på nätet. Å där fanns det en kökssoffa till salu å precis en sådan som jag vill ha. En pinnsoffa från 1910-talet. Igår var vi å hämtade den, så det var bara att tvätta av den lite & så bort med de fyra lagren med tyg på locket. Där får den stå "naken" ett tag, så jag får känna efter hur jag vill ha den :) Med dyna eller ej? Det blir ju skönare att ligga på locket om den är klädd förståss!Jag hade också turen för några veckor sedan att hitta 4 st jugendstolar hos Röda Korset. Klädde om sitsarna i samma tyg som köksgardinerna, för tre av dem står i köket & den fjärde fick sin plats brevid byrån i hallen & den sitsen fick ett tyg med rosa/röda rosor på sig. De får stå till sig också ett tag. Sen får jag se om jag målar dem eller ej! Jag är såååå nöjd & glad med mina inköp!!

Ha de gott! Tjingeling!2 kommentarer:

Min Skattkammare sa...

Nämen Plingis.....hittade du en så fin en!
Jättefin...mycket bättre, helt klart!
Kraaaaaaaaam
:o)

Tiger sa...

Jättesnygg kökssoffa! Vi har en likadan ;-), som jag har ärvt efter min morfar. Den är träfärgad (avlutad) och har så fått förbli.

Du behöver ju inte sätta tyg direkt på sofflocket. Man kan ha en lös dyna i stället. Vi har ett gammalt ärvt lapptäcke, som vi vikt i tre delar, som fungerar som dyna.

Försommarhälsningar
Elisabet