lördag 31 januari 2009

Vackra gamla ting...

På min önskelista har det länge stått: snusdosa. Varför jag dras till dessa kan ha att göra med att min morfar snusa & hade nåt liknande. Snus luktar gott, tycker jag & påminner om honom."Ropade" in en i nysilver på tradera för mycket billig penning. Fin inredningsdetalj.


Hittade denna söta tennask på en loppis här i närheten. De hade halva priset på allt, så det blev endast en selma för den. Har länge kollat in på tradera för att hitta nåt sånt, & så fanns den så nära. Kul är det med gamla grejer, som alla bär på en historia.

Ha en trevlig lördagkväll! Kraam Pling

måndag 26 januari 2009

Sömnad & brodyr...

Äntligen har jag fått upp gardiner i vardagsrummet som jag är nöjd med. Jag köpte den första biten av det här tyget till ett av rummen i vårt förra hus, men det blev aldrig sytt några gardiner då. Här är det två fönster i varje rum så det går ju åt lite mer tyg. Men en dag när vi var till Nisses Alltiallo i Rockhammar hade han fått hem det igen, så då passade jag på att köpa en bit till. Tygerna där kostar bara 25:-/m. Jag är inte så förtjust annars i blommigt, men det här tyget gillar jag verkligen. Det blev en riktig färgklick mot de enfärgade grå/blå väggarna & de beige & bruna möblerna.



Det ska ju inte bara se bra ut inifrån, utan man måste ju kolla hur det ser ut utifrån också ;D


Blev lite tyg över så jag sydde ett täcke till en dockvagn, som en liten tjej ska få på sin 3-årsdag av svärmor. Jag sydde ett underlakan & broderade...


en kudde...


ett överlakan med lite spets på också...


så här blev det. Får hoppas att lilltjejen kommer att gilla det.


Nu ska hundarna & jag gå ut i det grå/trista vädret, men är man hundägare så är man... :)
Kraam Pling!

fredag 16 januari 2009

Jag har fångat en ängel...

Hittade den här söta ängeln i en butik i stan, kunde inte motstå den.
Den står i sovrummet & har ett vakande öga över oss.


Trevlig helg! Kraam Pling

onsdag 14 januari 2009

Mormors skålar & avtryck från gråben...

Nu när jag städat bort julen behövdes det lite nya blommor i fönstren i köket. På köksbänken vid fönstret mot norr har jag ställt mormors ett par gamla pressglasskålar, en med Peperomia & den andra med en Hjärtan på tråd.

Gillar verkligen dessa skålar & även faten i samma stil.
Hittade ett par gamla ljusstakar i jugendstil uppe på höskullen. Den ena var av nere vid foten, men den kunde min käre sambo laga & den andra har en bit borta i manschetten tyvärr, men jag hade ett par manschetter i smide som jag kunde använda, så då syns inte det trasiga. I mitten står mormors gamla mjölskeppa.


Köksfönstret mot verandan.



På matsalsbordet står mormors gamla nickelljusstakar med glasmanschetter.
Måste bara visa det här spåravtrycket i keramik som jag fick häromdagen. Det är från en av de två vargar som etablerade sig i nordvästra Värmland i början på 80-talet. Det känns häftigt. Har inte bestämt mig än var det ska hänga.
Yl på er! Kraam vargkramerskan

fredag 9 januari 2009

Närkontakt...

Det första jag gör på morgonen när jag går upp, är att kolla ut genom badrumsfönstret, för en bit därifrån hänger fågelmatarna. Och det är alltid lika spännade att se vad vi har för besök.



Igår stod de här två raringarna precis när jag skulle gå ut med hundarna, så de försvann till skogs omgående när vi kom ut. Men senare på eftermidda´n kunde jag fånga dem på bild, för då var de där igen & kalasade på lite havre.

Det är helt underbart att ha dem så nära.




Lycka för mig vore att få se en sån här rackare när man tittade ut. Den här vargen är från ett av mina tre besök i varghägnet på Kolmårdens Djurpark. Där man har chansen att kramas & pussas hur mycket som helst med dem. Det är nog dax för ett besök igen, det har gått tio år sen sist jag var där. För visst är det något alldeles speciellt med att få ha sån närkontakt med ett rovdjur. Jag kan ju inte annat än älska den vackra, stora & kraftfulla vargen, som människans bästa vän, HUNDEN, härstammar från.
Låt Vargen leva!! Kraam Pling

söndag 4 januari 2009

Jugend

Den här underbart ljuvliga nackspegeln i jugend "ropade" jag in på Tradera för ett tag sen. När jag såg den kände jag bara att den måste bli min. Spegelglaset är tyvärr utbytt.




Hittade dessa fina kaffekoppar (4st)...


med tillhörande sockerskål, grädd- & kaffekanna hos Marie med bloggen, Hemtrevnad i Rud som var så snäll & skickade den till mig. Jag är så glad för den :D Kopparna står i tallrikshyllan & de övriga delarna nedanför på min gamla byrå i vardagsrummet. Servisen tycker jag ser ut för att kunna vara från samma tidsepok som spegeln, men jag vet inte. Jugend ligger mig varmt om hjärtat.


Tallrikshyllan hittade jag på en loppis här i närheten. Spegeln har sin plats där på byrån också.
Har inte bestämt mig än om jag ska måla hyllan, byrån & även bokhyllan som står mot en annan vägg. Jag måste allt grunna på det ett tag till, så jag vet säkert.
Ha en trevlig kväll! Kraam Pling

torsdag 1 januari 2009

Vitt & frostigt

Naturens egna konstverk är såå fina...

lavendel & en lärkgren med kotte...

syrénen...


äppelträdets grenar...visst är det vackert!
God fortsättning på det nya året!
Kraam Pling