torsdag 28 oktober 2010

Före & efter

Så här såg köket ut när vi flyttade in, nästan i allafall... Det stod en diskmaskin till höger då, med en bänkskiva ovanför. Men det åkte ut ganska omgående. Vi bytte ut den vita gamla spisen också, till en svart. Å så tapetserade vi om också. Här ser man skymten av den gamla gula...


Sen satte vi panelskivor på luckor & kakel...


Men för att kunna elda var vi tvungna att byta ut den gamla trasiga vattenmantlade kökspannan till en ny & då blev det så här. Det är så härligt när det sprakar från spisen å vilken härlig värme den ger. Vi är jättenöjda!

Önskar alla en trevlig helg! Tjingeling!

onsdag 20 oktober 2010

Reportage i NA Bostad

För några veckor sedan blev jag uppringd av en trevlig reporter från vår lokala morgontidning, Nerikes Allehanda. Hon hade tittat på min blogg å ville gärna komma hit å skriva lite om oss, i deras bilaga Bostad som kommer ut på söndagar.
Dessa bilder har jag fotat från tidningen.

På första sidan visar stilige Helge upp sig med ett par av hans rara hönor :)


Följt av två uppslag med text & bilder...

Jag försökte att slippa vara med själv på bilderna, men se det gick inte...
Tack till Ingalill Bergensten & fotografen Jonas Eriksson för en rolig & spännande dag!

fredag 15 oktober 2010

Grönt & vitt

I våras hittade jag ett så fint rutigt tyg i grönt/vitt, som jag blev förtjust i. Tänkte att jag skulle sy ett par 1700-tals gardiner av det till köket. Så härom dagen var det dax. Men istället för snören, så sydde jag band å knöt runt. Det blev även två nya fodral till kuddarna i kökssoffan.


En likadan gardin i fönstret över köksbänken...
Ha en trevlig helg! Kraam Ingela

tisdag 12 oktober 2010

Kaffe med dopp!

Idag bjuder jag på nybakad sockerkaka! Gjord på de 5 ägg som mina små rara pullor har värpt den senaste veckan :) Härlig känsla kan jag säga!


Mmmm va gott!! Tjingeling!

fredag 8 oktober 2010

Vitt & rosa

Så här blev resultatet av mitt senaste projekt! Limmade fast panelskiva & pärlstav på sänggaveln & så lite vit färg på det. Sängborden målade jag ju tidigare. Hittade ett par så fina bordslampor på Mejk när jag var där sist. Tänkte att de skulle passa bättre på sängborden nu än de förra i svart smide från IKEA. Skärmarna passade även på de nya, men jag klädde om dem.


Så här såg den ut innan...

Nästa steg blir att måla spegelbyrån.
Önskar alla en trevlig helg! Kraam Ingela

tisdag 5 oktober 2010

Första ägget!

Idag när jag kom hem efter jobbet, låg detta lilla ägg i ett av facken i redet. Åh va glad jag blev. Har ju gått å väntat länge på att det första ska värpas.


Väger endast 32g. Ska bli spännande å se om det blir ett till i morrn...

Ha de gott! Kraam från Hönapöna

söndag 3 oktober 2010

Sänggavel

Något som jag gillar är att ha projekt på G & nu är det sovrummets tur. Äntligen kan jag nog säga, för det har verkligen tagit sin tid att komma hit. Jag har velat fram & tillbaka å inte kunnat bestämt mig för hur jag vill ha där. Väggarna var ju målade i en rosa färg när vi flyttade in & som jag nu har bestämt mig för att behålla...
Sängens fotgavel & sidostycken har vi tagit bort & monterat ben på resårmadrasserna i stället. På huvudgaveln har vi satt dit panelskiva & pärlstav. I morrn blir det målning av denna.

Fortsättning följer...Tjingeling!