söndag 28 december 2008

Gott Nytt År!


Ha en trevlig Nyårshelg! Kraam Pling

måndag 22 december 2008

GOD JUL!


En riktigt GOD JUL önskar jag er allihop!
Kraam Pling

lördag 20 december 2008

Blå blom

När jag var liten hade min mormor sådana här koppar & jag har sedan dess varit väldigt förtjust i dem. För ca 10 år sedan började jag samla på dessa. Det var en perfekt grej att önska sig när man fyllde år & så. Fick ihop 6 st koppar med fat & en gräddkanna blev det också. Tyckte att det räckte så. Men har funderat ett tag på att det skulle nog vara fint att ha assietter till också. Vilken tur att Tradera finns. Hittade 6 st assietter från två olika säljare till mycket bra pris. Har hängt fram kopparna under köksskåpen.


På Tradera "ropade" jag även in denna fina såsskål, också i Blå blom. Den står i hörnhyllan i köket.

Det fanns även ljusstakar som jag var med & bjöd på, men tyckte de blev för dyra, ångrade mig sedan, förståss!!!. De skulle ha passat bra på köksbänken. Ahh!! det blir väl fler tillfällen, hoppas jag.
I kväll håller vi på att fixa lite i köket. Återkommer med bilder av det när det är färdigt.
Ha en trevlig kväll allihopa!! Kraam Pling

onsdag 10 december 2008

Brodyr & julstämning...

Jag hade tänkt att jag skulle sätta lite fart & börja brodera lite, men tiden rinner ju som sagt bara iväg, så jag kommer aldrig till skott. Men nu äntligen har jag satt fart & till min hjälp har jag en brodyrmaskin. Jisses va kul det är. Det finns några färdiga mönster i den, sen är det bara att kombinera & redigera själv hur man vill ha det.


Jag tog nedre delen av ett gammalt lakan & broderade tre stycken lika mönster på det. Sydde även på en liten spets i nederkant. Det blev en gardinkappa till köksfönstret vid bänken.


Jag tog en bit till av lakanet & broderade samma mönster, men la till en blomma i varje hörn. Sydde ihop den med en bit från samma tyg som på sofflocket & det blev en kudde till kökssoffan.


Glasverandan har också fått lite julstämning med tomtar, små granar, granris & röda julstjärnor.

Ha en trevlig kväll! Kraam Pling

onsdag 3 december 2008

Grått & trist...

väder har vi här. Nu får vintern komma med snö & några grader kallt. Då trivs jag som bäst.
Så här såg det ut i slutet på mars i år. Underbaaart!! Ljuuuvligt!! Fiiint!

Ha de gott! Kraam från en som längtar efter Kung Bore!