söndag 30 november 2008

1:a Advent

Tiden bara rinner iväg, tycker inte jag hinner med allt som jag ska göra. Vi har bott här i stugan i 1 ½ år nu & fortfarande står det kartonger med grejer som ska sorteras & få sina platser, som inte finns. Det är ju lite dåligt med förvaring i ett gammalt hus. Har i allafall fått ordning i sy- och gästrummet, jaa det enda som är kvar är tapetseringen. Visar lite bilder därifrån en annan dag.

I köket har jag klätt om sofflocket, bytt stolsfodral, sytt kuddar, lagt på nya mattor & ställt fram lite adventsprylar. Allt för att julstämmningen ska infinna sig.


Önskar er alla en trevlig 1:a advent!//Kraam Pling

måndag 17 november 2008

Pyssel ute

Till advent förra året köpte jag ett par kransar i buxbom till pardörrarna. När jag tog ner dem i våras tänkte jag att jag spar dem, så kanske jag skulle kunna fixa till dem till vintern igen.
Tog fram dem igår från garaget & tog bort den gamla buxbomen från halmstommarna, band dem sedan med granris & återanvände de röda banden. Blev helt okej... för att vara gjort av en "rookie" som jag.





Blomlådan på glasverandan fick också lite granris & några kvistar från lärkträdet.


Och även planteringsbordet fick lite adventspynt.
Vid gårdspumpen...bara tomten som fattas!!

Ha en bra vecka! Kraam Pling

onsdag 5 november 2008

Målning

Mitt slagbord som har hängt med sedan tidigt 80-tal har haft olika färger under åren. Då var det ju inne med trärent, för att sedan en tid bli dalablått, i början av 90-talet blev det lila. Det har sedan fått stått i uthus i några år & dragit på sig lite skavanker. Fanéren hade rest sig på mittendelen, så den tog Kent bort & satte dit en ny skiva.
Vände först upp & ner på det för att lättare kunna måla underredet. Det var en envis lila färg, som inte ville täckas av den nya vita...


men till slut så, efter 4 varv blev det vitt.

Det ska nu få tjänstgöra som sybord. Skönt att kunna ha symaskinen uppställd, så det bara är att sätta sig & sy när andan faller på. Än att kånka & bära upp & ner med den för trappen.
Bordet är också perfekt för att klippa till tyget på. Har fått stått på knä på golvet förut & det är inte kul. Man är ju inte så smidig längre precis ;D

Ha de gott! Kraam Pling

lördag 1 november 2008

Tänder ett ljus...

...för min käre pappa & min kära syster som för alltid finns i mina tankar & i mitt hjärta.


Kraam Iia!