söndag 25 maj 2008

Ljuvliga dofter...

Tänk vad dofter kan få en att minnas olika saker. Plockade lite liljekonvaljer idag & genast förde deras doft tankarna tillbaks till skolavslutningen när man var liten och man hade ett långt sommarlov framför sig.

söndag 18 maj 2008

Gammal kärlek...

...rostar aldrig.

Det hela började för 35 år sedan. Vi träffades för första gången på sommarlovet-73 han 15 & jag 14. Blev kära & tillsammans på hösten. Var tillsammans från & till i ett par år, sedan skildes våra vägar.
Foto: Peter. N

Tills för sex år sedan då våra vägar korsades igen.
Den 18 maj-02 hyrde vi en stuga på Karlsborgs camping. Vi skulle delta på ett kennel läger och då passade vi på att förlova oss vid vackraVanäs fyr i Karlsborg.


Länge leve kärleken!
Ha de gott vänner & sköt om er!




onsdag 14 maj 2008

Paviljong

Här har det varit fullt upp med bakning, städning & annat fix. Min kära sambo har fyllt år, 50 visst!?


Äppelträden börjar blomma, ljuvligt!

Det finns en liten uteplats med några skifferplattor ute på gräsmattan som vi funderat över vad vi skulle göra med. Riva upp dem och lägga nytt eller bygga ett lusthus. Det senare alternativet skulle bli för kostsamt kunde vi konstatera. Det fick bli en paviljong istället och behålla plattorna som var.



Där under ställde jag det gamla symaskinsunderredet och la på en MDF- skiva som jag klädde med en svart vaxduk som ser ut som marmor. Fick tag i mörkröda smidesstolar för billig penning 100:-/st och så lite blommor förståss.



På lördag ska vi åka till plantmarknaden och köpa en New Dawn ros (min favorit ros) som ska få klättra upp i paviljongen.


New Dawn

lördag 3 maj 2008

Planterings dax...

Härligt att kunna plantera lite blommor ute. Får hoppas att det inte blir någon mer frost.



Ett par rosa pelargoner i zinkhinken vid gårdspumpen.



Krukan på berget.



Vid stugknuten.


Rosa pelargoner är så fina.

Några röda i blomlådan på glasverandan.
Brix kollar in vad matte gör för nåt.



Mina Mårbacka i köksfönstret.